OncoReflex® - massage bij kanker

Ondersteuning tijdens en na het ziekteproces
Afspraak maken

                            OncoReflex®
Ondersteunende voetreflexPlus massage bij kanker

Helaas krijgen veel mensen de diagnose kanker te horen. Gelukkig overleven velen deze ziekte,  maar houden ze wel last van gevolgen van ziekte (kanker) en behandelingen hiervoor. Voor alle mensen, zowel tijdens als na de behandelingen en ook in de palliatieve of terminale fase, kan OncoReflex® een heilzame ondersteuning bieden in de vorm van speciale voetreflex massages.

Door deze massages kom je tot rust en voelt je innerlijk welzijn. De massages zijn gericht op het verhogen van de kwaliteit van uw leven. Warmte en persoonlijke aandacht gecombineerd met professionele gerichte massages zorgen voor een fijne totaalbeleving.

diagnose

De voordelen van een voetreflex massage bij kanker

Kanker is een ingrijpende ziekte op fysiek, maar ook op emotioneel en mentaal gebied. De behandelingen, chemotherapie, bestralingen, operaties en/of hormoontherapie hebben een diepe impact.

Als de reguliere behandelingen starten komen er allerlei bijwerkingen. Maar ook als alle behandelingen afgelopen zijn en je voorlopig gezond verklaard wordt, ben je nog zeker niet helemaal in balans. Bovendien gaat de omgeving er vanuit dat je weer beter bent, want je bent immers ‘kankervrij’. Maar alles wat er de afgelopen weken, maanden of jaren is gebeurd, moet nog verwerkt worden.

Voorafgaand, tijdens en na afloop van de behandelingen in het ziekenhuis bieden massages echt ondersteuning op fysiek, emotioneel en mentaal vlak.

Als er bijvoorbeeld pijn in de arm is ontstaan doordat je lang in een bepaalde houding hebt gelegen tijdens een bestraling, kan het verminderen van pijn in de arm meteen meegenomen worden in de massage. Zodat de arm weer beter gaat voelen en de pijn vermindert. 

Hoewel massages gericht op kanker niet genezen, bieden ze wel ondersteuning en kunnen ze bijdragen aan het verminderen van:

  • pijn
  • vermoeidheid
  • slapeloosheid
  • misselijkheid
  • oedeem (vochtophoping)
  • stress- en angstgevoelens

Ook kan verbetering ontstaan van:

  • de vitaliteit
  • het kunnen slapen
  • de kwaliteit van leven

Deze massages zijn een weldaad voor lichaam en geest en geven een diepgaande ontspanning.

 

OncoReflex® massage als ondersteuning

Tijdens verschillende fasen van het ziekteproces kunnen massages ondersteuning bieden, volledig aangepast aan uw wensen en afgestemd op uw klachten en conditie.

OncoReflex® massages tijdens de reguliere behandelingen in het ziekenhuis zijn bedoeld als ondersteuning en in geen enkel opzicht bedoeld als behandeling.

De zachtheid van voetreflex massages en de persoonlijke aandacht die je daarbij krijgt, worden als heel prettig ervaren. Deze massages geven veiligheid en warmte, waarvan men echt kan genieten, kalmeren en ontspannen. 

De 4 fasen bij OncoReflex®

De reguliere behandelfase: De diagnose kanker is gesteld. Het reguliere behandelplan is gemaakt en al snel volgt er een operatie, bestraling en/of chemotherapie. De Oncoreflex® massages zijn erop gericht om de bijwerkingen van de reguliere medische handelingen te verlichten.
De herstelfase: De reguliere medische behandelingen zijn achter de rug. De Oncoreflex® massages zijn er nu op gericht om het herstel te bevorderen en het immuunsysteem te versterken.
De palliatieve fase: De ziekte is niet meer te genezen. De Oncoreflex® massages zijn er in deze fase op gericht om de kwaliteit van leven te behouden.
Terminale fase: Het levenseinde nadert en de behandeling gaat over in het liefdevol begeleiden om afscheid te nemen van het aardse leven. Vanuit een liefdevolle houding, waarin ruimte is voor alle gevoelens en emoties, helpt Oncoreflex® massage om dichterbij je gevoelens te komen en aanwezig te zijn in het verdriet, de pijn of boosheid, zodat je uiteindelijk je innerlijke rust vindt.

De massages vond ik zeer ontspannend en ook de klachten waar ik last van had zijn afgenomen. Ik vond de gesprekken met jou heel duidelijk en heel overzichtelijk, je vroeg precies wat er aan de hand was, waar het probleem lag. Indien ik het niet goed uitlegde of het niet goed begreep, vroeg je door en kwamen we dan toch nog tot de kern van de zaak.

Nu ben ik gewoon moe, moe van alles, van het hele traject dat ik heb moeten ondergaan en jouw deel daarvan heeft mij zeker verlichting gegeven en daar ben ik je dankbaar voor, want ik weet zeker dat jij mij daarin heel veel hebt geholpen met de pijn die ik had en daar ben ik blij mee. Dankjewel!

Gracia

Mijn praktijk is aangesloten bij het Netwerk OncoReflex® en IKNL Verwijsgids kanker

Oncoreflextherapeut

Oncoreflex is een specialisatie binnen de voetreflextherapie. Naast mijn beroepsopleiding tot voetreflextherapeut heb ik de Mastertraining Oncoreflex® afgerond en ben ik gespecialiseerd in het masseren van mensen met kanker.

Netwerk Oncoreflex® en het Integraal Kankercentrum Nederland

Ik ben lid van het Netwerk Oncoreflex® en sta hierdoor ook ingeschreven in de Verwijsgids van de IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland).
Verpleegkundigen en oncologen verwijzen voor ondersteuning tijdens en na het oncologisch traject naar therapeuten die in de verwijsgids zijn opgenomen.

Verwijzing en vergoeding

U heeft geen verwijzing nodig van een (huis)arts. Het is wel verstandig om de behandeling met uw behandelend specialist te bespreken. Sommige zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen. Om zeker te weten dat dit ook voor u geldt adviseer ik u vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar en te vragen of voetreflex (soms ook reflexmassage genoemd) door uw verzekering wordt vergoed.

 

Bewezen resultaat

Uit een studie van de Michigan State University is gebleken dat mensen met kanker die voetreflexmassages kregen na enkele weken duidelijk lichamelijk verbeteringen hadden. Ze waren minder kortademig en konden gemakkelijker hun dagelijkse taken uitvoeren zoals aankleden, naar de winkel gaan en trap lopen.
Bron: Oncol Nurs Forum, 2012 nov 1; 39(6):568-77

Afspraak maken?

Gun jezelf een moment van rust en ontspanning in een periode dat er veel van je gevraagd wordt, zowel fysiek als mentaal.
Neem bij vragen gerust contact met me op, het is ook mogelijk om eerst een vrijblijvende telefonische afspraak te maken.