Kan ik je ondersteunen bij jouw proces?

Over mij

Mijn naam is Karen Balk, getrouwd en moeder van 3 kinderen. Het nemen van mijn eigen verantwoordelijkheid voor mijn gezondheid, voldoende beweging en goede voeding heb ik van huis uit meegekregen. Dit zijn de uitgangspunten die cruciaal zijn voor de dagelijkse keuzes die ik maak, want ze zijn de basis voor mijn balans en vitaliteit.

Na bijna 20 jaar gewerkt te hebben bij bedrijven gericht op voeding en gezondheid en daarna 6 jaar als zelfstandige in hetzelfde werkveld, heb ik het roer omgegooid. Nadat er dierbare mensen in mijn directe omgeving ziek werden, werd ik me steeds meer bewust van mijn wens om mensen op een betekenisvolle manier te kunnen ondersteunen. Daarom heb ik in 2016 besloten om mijn innerlijke stem te volgen om weer te gaan studeren. Het is niet bij 1 studie gebleven, waardoor ik nu verschillende behandelmethoden gecombineerd kan toepassen, allemaal vanuit holistisch perspectief, zodat iedereen de behandeling krijgt die op dat moment nodig is.

Na het behalen van de specialisatie OncoReflex ben ik in 2021 vrijwilliger geworden in het Marikenhuis in Nijmegen, een inloopcentrum voor mensen die geraakt zijn door kanker. Het is fijn om ook daar een bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van een groot aantal mensen.

Vanaf de zomer 2021 ben ik betrokken bij het initiatief om een oncologisch (na)zorg centrum op te richten in Nijmegen. Na een goede voorbereiding hebben we de Stichting Integrale Oncologische (Na)zorg opgericht, waarna het centrum in oktober 2022 is gevestigd op het Kerkenbos 1097A in Nijmegen.

Het maakt mij blij om samen met een grote groep collega-therapeuten en andere professionals zoveel mensen te mogen ondersteunen!

Praktijk Karen Balk NEI Voetreflex Access Bars

Volg mij ook op Social Media:

Mijn opleidingen

NEI therapie

NEI coach

NEI is een energetische methode, die zich richt op oorzaak en motivatie van gedrag en het loslaten van blokkades en belemmerende overtuigingen.

Veel ervaringen, emoties of gebeurtenissen liggen in ons onderbewustzijn opgeslagen als onverwerkte emoties. Hierdoor kunnen symptomen of klachten ontstaan die uiteindelijk invloed hebben op het fysieke lichaam. Elke emotie die niet wordt verwerkt, blijft onbewust zijn invloed uitoefenen door de incongruentie tussen bewustzijn en onderbewustzijn.

NEI spoort, met behulp van de biotensor, onverwerkte gebeurtenissen en trauma’s in het energetisch celgeheugen op en herstelt de balans door de communicatie tot stand te brengen tussen linker- en rechterhersenhelft.

Voetreflex

VoetreflexPlus en Oncoreflex® therapeut

VoetreflexPlus is een combinatie van Westerse en Chinese voetreflexmassage waardoor de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd wordt. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest.

Met de Westerse techniek kunnen de zones op de voet zeer nauwkeurig worden behandeld. Bij de Chinese manier van massage worden ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op voeten, onderbenen en knieën gemasseerd.

De combinatie van de Westerse en de authentieke Chinese voetreflexologie en massage-technieken biedt ongekend veel mogelijkheden en versterkt de effecten van een behandeling.

Naast mijn beroepsopleiding tot voetreflextherapeut heb ik de Mastertraining Oncoreflex® gevolgd, waarmee ik me gespecialiseerd heb in het masseren van mensen met kanker.

lijfkracht

Therapeut Lijfkracht-herstel

Lijfkracht-herstel brengt verbetering van zowel acute als chronische pijnklachten in slechts een aantal behandelingen. Pijnklachten ontstaan door fysieke, emotionele en hormonale disfuncties kunnen zich uiten in bijvoorbeeld rugpijn, nekklachten, vermoeidheid, burn-out, scoliose, whiplash, hernia, migraine of depressie.

Lijfkracht-herstel is een uiterst krachtige vorm van energetische geneeskunde om de lichaamseigen gezondheid te herwinnen.
De schedel, de nek, de wervelkolom, de schouderbladen, het bekken en het heiligbeen worden nauwkeurig behandeld. Hierdoor kan vaak reeds jarenlange pijn verholpen worden, die ontstaan zijn door een scheefstand of blokkade in dit gebied. Deze effectieve energetische behandeling is volkomen pijnloos. In veel gevallen kunnen ingrijpende operaties en medicatiegebruik voorkomen worden.

access consciousness bars

Holistisch Therapeut (in opleiding)

Een Holistisch Therapeut ziet zijn of haar cliënten als geheel. Holisme is gestoeld op het principe dat alles met elkaar in verbinding staat, door uit te gaan van vijf holistische niveaus:

  • fysiek (lichamelijk)
  • emotioneel (emoties)
  • mentaal (gedachten, overtuigingen)
  • energetisch (vanuit energetisch oogpunt, energiehuishouding, chakraleer e.d.)
  • spiritueel niveau (dieperliggende oorzaak van de klacht, je verbinding met jouw essentie)

In de opleiding tot holistisch therapeut ben ik opgeleid tot Reiki Master. Reiki is kosmische energie, die via de handen naar plekken in het lichaam gaat waar het nodig is, daar waar de oorzaak van bepaalde klachten ligt. Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd. Reiki is een holistische methode, op alle 5 niveaus wordt heling gecreëerd.

Symbolische betekenis van mijn logo

De specht pikt en pikt en pikt, net zo lang tot er iemand op zijn kloppen reageert. Hij heeft het vermogen om verborgen lagen bloot te leggen. De specht toont je dat je perfect in staat bent om je leven vorm te geven en nieuwe wegen te bewandelen, het enige wat je nodig hebt, is vertrouwen.

Hij is een meester in het je te tonen hoe je een goeie basis legt in je leven. Het is nu tijd om wakker te worden, om te luisteren naar het bericht wat je gebracht wordt.

 

Hoe cliënten mij ervaren

Ik heb veel therapeuten en therapievormen gehad. Ik was er op den duur klaar mee. Ik had genoeg gesproken. Bij deze therapievorm hoef je niet eindeloos te praten en uit te leggen. De biotensor weet op basis van de energie die je uitstraalt op dat moment wat jij nodig hebt. Je hoeft er niet in te geloven.

Stel je open en ervaar wat het met je doet. Heb vertrouwen in Karen. Zij is kundig, vriendelijk en integer.

Sarah

Wil jij graag ondersteuning in jouw helingsproces?

Maak dan een afspraak voor een intakegesprek.

Links naar mijn opleidingsinstituten

VoetreflexPlus en OncoReflex – www.totalhealth.eu
NEI en NLP Coaching – www.jolandavleugel.nl
Holistisch Therapeut – www.zoma-opleidingen.nl