Blog Post door Kass Thomas
De meeste mensen voeren een monoloog met hun lichaam, geven hun lichaam orders of veroordelen het constant. Dit kan leiden tot depressie, angst en gebrek aan zelfvertrouwen.
Wat als er een andere benadering was?
Een dialoog aangaan met jouw lichaam, opent een hele nieuwe wereld aan mogelijkheden.
Vragen stellen aan het lichaam, bijvoorbeeld, is een makkelijke manier om die dialoog te beginnen en jouw leven te creëren vanuit de ruimte van verbinding met lichamen in plaats van vanuit de ruimte van beperkingen. Dit gaat voorbij aan juist en verkeerd, goed en fout gezichtspunten die separatie en oordeel creëren.
Ben je weleens bezig met het projecteren van gedachten, gevoelens en emoties op je lichaam, terwijl je het naarstig onderzoekt en resultaten verwacht, gebaseerd op je oordelen? Dit veranderen kan zo gemakkelijk zijn als 1,2,3. Dit is een geweldige plek om ermee te beginnen: Praat met je lichaam, niet tegen je lichaam.
Wat als je, elke keer dat het lichaam een intensiteit of een sensatie krijgt die niet comfortabel is, in plaats van in paniek te raken, je te verdedigen of te oordelen, een vraag zou stellen?
Eén van mijn favoriete vragen om te stellen is: “Lichaam, wat wil je me zeggen met deze intensiteit?”
Intensiteit of pijn, zoals het vaak wordt genoemd, is de manier van het lichaam om te communiceren met jou over een gewaarwording. Als je bereid bent om naar de subtiele boodschappen van je lichaam te luisteren, dan zou het wel eens kunnen dat je nooit meer pijn hoeft te ervaren.
Vaak hebben deze subtiele berichten te maken met de omgeving waarin je je bevindt. Een element, chemisch deeltje of persoon dat niet verenigbaar is met jou en jouw lichaam. Soms hebben de pijnen die je merkt in jouw lichaam te maken met de intensiteit van pijn die iemand anders heeft. Iemand ervaart mogelijkerwijs dat ongemak en jouw lichaam geeft jou informatie daarover.
Dus, in plaats van aan te nemen wat de boodschap is, wat als je zou vragen om meer informatie en wat als je begon te luisteren naar de respons. Zou dat verandering kunnen brengen in wat er mogelijk is voor jou, jouw lichaam en jouw leven en meer gemak toelaten?
Een dialoog, in plaats van een monoloog, is tweerichtingsverkeer. Het is een heen en weer, een oproep en een respons. Des te vaker je in tweespraak bent met jouw lichaam, vragen stelt en met elke porie van je wezen luistert naar de respons, des te fijngevoeliger en intiemer jouw relatie met je lichaam wordt.
Je kunt makkelijk beginnen plezier te hebben met je lichaam door vragen te stellen en te luisteren naar de energetische respons die het lichaam je geeft.
Een van de makkelijkste manieren om met jouw lichaam te praten is door vragen te stellen die ‘ja’ of ‘nee’ als antwoord hebben.
Dit is de stem van jouw lichaam, het geeft je informatie dat jouw leven zoveel makkelijker kan maken als je jezelf traint ernaar te luisteren.
Een voorbeeld hiervan kan zijn: “Zit mijn lichaam?” en “Staat mijn lichaam?”
Een van de twee zal een JA respons zijn en de ander zal een NEE respons zijn.
Merk of je in jouw lichaam verschillende sensaties observeert wanneer het antwoord JA is en wanneer het antwoord NEE is.
Des te meer je dit oefent, het stellen van vragen en het observeren van de energetische respons, des te beter je zal worden in het identificeren van de stem van jouw lichaam en het aangaan van een dialoog dat echt letterlijk jouw leven kan redden.
Wat als jij en jouw lichaam samen alle antwoorden hebben die je zoekt, op vragen die je nooit gesteld hebt?
Ben jij bereid plezier te hebben met het onthullen van wat jouw lichaam weet?
Probeer het! Je zou zomaar de beste, maar nog nooit erkende, metgezel kunnen ontdekken.
Dankbaar overgenomen van nld.accessconsciousness.eu
Het Innerlijke Kind gaat over gevoelens van pijn en verdriet die we als kind hebben…
Neuropathie is een aandoening waarbij de gevoelszenuwen zijn aangetast. De zenuwen geven de signalen niet…
Met behulp van Lijfkracht-herstel wordt de aanwezige lichaamsenergie weer geactiveerd. Hierdoor ontstaat een zeer krachtig…
Sinds afgelopen weekend zitten er weer pollen in de lucht. Heb je daar last van,…
Hoe kom je aan een goed logo? Soms hoef je daar niet over na te…