Wat is een holistisch therapeut?

Een holistisch therapeut is een professionele hulpverlener die zich richt op de mens als geheel, in plaats van alleen op specifieke symptomen of problemen. Hij of zij werkt vanuit 5 holistische niveau’s: fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel. Een probleem in één van deze gebieden kan invloed hebben op de andere gebieden. Zo worden niet alleen de symptomen, maar ook het onderliggende probleem opgelost.

Wat doet een holistisch therapeut?

Een holistisch therapeut kijkt naar de persoon als geheel. Zo kunnen de onderliggende oorzaken van problemen achterhaald worden. Als je bijvoorbeeld last hebt van buikpijn, zou je normaal gesproken een paracetamol nemen. Een holistisch therapeut achterhaalt liever waar jouw buikpijn vandaan komt. Op basis daarvan wordt een behandeling opgesteld. Stel dat de oorzaak spanning is, dan wordt gekeken waar de spanning vandaan komt. De klacht wordt dus aangepakt bij de kern van het probleem. Wanneer dit probleem is opgelost zal jouw klacht ook niet meer voorkomen.

Welke klachten kunnen behandeld worden?

Holistische therapeuten kunnen cliënten helpen met elke klacht, van stress en angst tot fysieke aandoeningen en chronische pijn. Holistische behandelingen kun je ook gebruiken als aanvulling op traditionele medische behandelingen.

Wat zijn de voordelen van een holistisch therapeut?

De voordelen zijn dat ze een persoonlijke aanpak hanteren en dat ze de cliënten helpen om naar de bron van hun problemen te kijken. Door de emoties, lichaam en geest van een persoon als geheel te behandelen, kunnen holistische therapeuten helpen om blijvende veranderingen aan te brengen in iemands leven.

Hoe kan ik jou helpen?

Als holistisch therapeut kan ik je helpen door middel van een integrale benadering van je mentale, emotionele en fysieke welzijn. Door middel van diverse holistische geneeswijzen zoals NEI, voetreflex, lijfkracht-herstel en Reiki kan ik samen met jou een op maat gemaakt behandelplan opstellen dat aansluit bij jouw specifieke wensen en doelen. Mijn persoonlijke aandacht en professionele benadering zorgen ervoor dat ik in staat ben om jou te helpen bij het bereiken van jouw persoonlijke doelen en wensen. Neem gerust contact met mij op voor meer informatie of om een afspraak te maken.