Home » Blog » Divers » De groene specht als logo
Groene specht symboliek

De groene specht als logo

door | 18 nov, 2020 | Divers

Het was ergens in november 2019 dat mijn plannen om met een eigen praktijk te starten steeds concreter werden. Het examen van de NEI opleiding stond voor de deur en samen met een studiegenootje waren we daarvoor aan het oefenen.

In mijn achterhoofd zat ondertussen de gedachte dat ik voor een praktijk ook een passend logo zou moeten bedenken. En terwijl we samen met een NEI sessie bezig waren, zat er ineens een groene specht op één van de schoren onder de veranda, pikkend naar kleine beestjes. Nog geen 4 meter van ons af, terwijl ik deze specht nog nooit in onze tuin had gezien!
Door het verschijnen van de specht op het moment dat ik waardevolle inzichten kreeg uit de NEI sessie waar we mee bezig waren, wist ik het: deze vogel wordt mijn logo!

Symboliek van de groene specht

Ik wist ook dat deze prachtige groene vogel met zijn rode kopje niet zomaar op mijn pad kwam. Groen staat voor het hartchakra, de liefde en rood voor het 1e chakra, aarden en in mijn kracht staan.
Na wat zoeken op internet kwam ik de volgende tekst tegen. Dit gaf mij ook nog eens een mooie symbolische uitleg van de manier waarop ik in mijn praktijk zou willen werken:

“De specht pikt en pikt en pikt, net zo lang tot er iemand op zijn kloppen reageert. Hij heeft het vermogen om verborgen lagen bloot te leggen. De specht toont je dat je perfect in staat bent om je leven vorm te geven en nieuwe wegen te bewandelen, het enige wat je nodig hebt, is vertrouwen.

Hij is een meester in het je te tonen hoe je een goeie basis legt in je leven. Het is nu tijd om wakker te worden, om te luisteren naar het bericht wat je gebracht wordt.”

Ik hoop dat ik jou binnenkort ook het vertrouwen kan geven om nieuwe wegen te bewandelen. Je bent van harte welkom! Neem gerust contact op.

Over Karen

Praktijk Karen Balk NEI Voetreflex Access Bars

Een klacht is een signaal van je lichaam. Ontdek wat het je wil vertellen en laat het daarna los!

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin