Home » Blog » Emoties » Het Innerlijk Kind; helen van innerlijke pijn uit je kindertijd

Het Innerlijk Kind; helen van innerlijke pijn uit je kindertijd

door | 29 sep, 2023 | Emoties

Het Innerlijke Kind gaat over gevoelens van pijn en verdriet die we als kind hebben meegemaakt en die nog steeds invloed kunnen hebben op ons als volwassenen. Het is belangrijk om te weten dat je deze pijn kunt helen. In dit blog leg ik uit wat innerlijke kinderwonden zijn en hoe je ze kunt laten genezen.

Innerlijke kinderwonden ontstaan als je nog heel jong bent, meestal omdat er nare dingen zijn gebeurd. Dat kunnen allerlei dingen zijn, zoals als je je niet geliefd voelde of als je verdrietige dingen hebt meegemaakt. Deze pijn kan heel diep zitten en nog steeds invloed hebben als je volwassen bent, bijvoorbeeld in hoe je je voelt of hoe je reageert op dingen.

Geef aandacht aan je Innerlijk Kind

Het eerste wat je moet doen is begrijpen dat die pijn bestaat. Het is belangrijk om te weten dat dit gevoel er is en dat het je gedrag en relaties kan beïnvloeden. Kijk eens naar jezelf en probeer te ontdekken waarom je soms zo reageert zoals je doet.
Een goede manier om te genezen is om erover te praten. Zo kun je gaan begrijpen waar die pijn vandaan komt en hoe je er beter mee om kunt gaan. Het kan moeilijk zijn, maar het is een belangrijke stap op weg naar herstel.
Je moet ook goed voor jezelf zorgen. Dat betekent dat je jezelf moet verwennen, je grenzen moet stellen en goed voor jezelf moet zorgen, net zoals je voor een klein kind zou zorgen. Dat kan betekenen dat je jezelf de tijd geeft om te ontspannen, dat je goed eet en dat je regelmatig beweegt.

Innerlijk Kind heling bij Praktijk Karen Balk

Naast praten en zelfzorg kunnen massages en healings ook helpen. Deze technieken kunnen helpen om oude emoties los te maken die zich in je lichaam hebben vastgezet. Ze bevorderen ontspanning en laten opgekropte gevoelens vrijkomen.
Het is ook belangrijk om te proberen vergevingsgezind te zijn, zowel naar anderen als naar jezelf. Het helpt als je oude boosheid en schuldgevoelens kunt loslaten, zodat je je beter voelt en ruimte krijgt om te genezen.

Onthoud dat dit genezingsproces tijd kost. Het is een reis waarbij je jezelf beter leert begrijpen en accepteren. Dus wees geduldig en zorg goed voor jezelf terwijl je op weg bent naar een gelukkiger leven.

Kortom, innerlijke kinderwonden zijn oude pijnlijke gevoelens uit je jeugd die nog steeds invloed kunnen hebben op je volwassen leven. Maar met hulp van anderen, zelfzorg en wat vergevingsgezindheid kun je deze pijn helen en een gelukkiger leven leiden. Het is nooit te laat om voor jezelf te zorgen en je innerlijke kind te troosten.

Kan ik jou ook ondersteunen bij de heling van jouw Innerlijk Kind? Neem gerust contact op!

Over Karen

Praktijk Karen Balk NEI Voetreflex Access Bars

Een klacht is een signaal van je lichaam. Ontdek wat het je wil vertellen en laat het daarna los!

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin