Home » Blog » NEI » Last van hooikoorts?
Hooikoorts | Praktijk Karen Balk | Holistische Geneeswijzen | Nijmegen

Last van hooikoorts?

door | 23 feb, 2021 | NEI

Sinds afgelopen weekend zitten er weer pollen in de lucht. Heb je daar last van, dan ga je niezen, krijg je zere ogen, jeuk, benauwdheid en/of een loopneus.

Door hyperactiviteit van het immuunsysteem worden de onschadelijke pollen door het lichaam als indringers beschouwd. In het lichaam ontstaat een allergische reactie en het gevolg daarvan is dat er een teveel aan histamine vrijkomt.
Histamine zorgt voor een verwijding van de bloedvaten en daardoor komt veel vocht vrij. Het gevolg is een loopneus. Daarna gaat het neusslijmvlies opzwellen en raakt de neus verstopt. Alsof het al niet vervelend genoeg is, hecht histamine zich aan zenuwuiteinden waardoor er ook nog jeuk en niesbuien bijkomen.

De pollen lijken de oorzaak van de hooikoorts, maar pollen zijn vaak de trigger om een onverwerkte emotionele gebeurtenis weer onder de aandacht te brengen. Je lichaam en geest willen een heftige emotie of herinnering, conditioneringen, gedachtepatronen, overtuigingen of een trauma opruimen. Dit kan zich dus uiten in hooikoorts of een andere allergie. Het lichaam wil van zijn eigen creaties af, die hij eens gecreëerd heeft om te overleven.

Met NEI-therapie kun je eenvoudig de emotionele blokkade opsporen die onder de allergie kan zitten.

Over Karen

Praktijk Karen Balk NEI Voetreflex Access Bars

Een klacht is een signaal van je lichaam. Ontdek wat het je wil vertellen en laat het daarna los!

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin