Home » Blog » VoetreflexPlus » Voetreflex: wat is het en hoe kan het helpen?
Voetreflex Nijmegen - Praktijk Karen Balk Holistische geneeswijze

Voetreflex: wat is het en hoe kan het helpen?

door | 4 jan, 2023 | VoetreflexPlus

Wat is voetreflex?

Voetreflex is een holistische behandeling waarbij drukpunten op de voeten worden gemasseerd. Op deze manier wordt het lichaam geholpen om te genezen en in balans te blijven. Het is gebaseerd op het idee dat elk orgaan en elk gebied van het lichaam correspondeert met specifieke punten en zones op de voeten. Door deze punten te masseren, kunnen blokkades worden opgeheven en kan het zelfherstellend vermogen van het lichaam worden gestimuleerd.

Wanneer wordt voetreflex gebruikt?

Voetreflex kan worden gebruikt voor allerlei uiteenlopende klachten. Sommige mensen kiezen voor voetreflex als aanvulling op traditionele medische behandelingen. Anderen zien het als een manier om te ontspannen en stress te verminderen.

Voetreflex kan worden gebruikt om de volgende doelen te bereiken:

  • Stressvermindering: door het masseren van zones op de voeten die worden geassocieerd met het zenuwstelsel en het immuunsysteem.
  • Pijnverlichting: door het masseren van de punten op de voeten die corresponderen met de pijnpunten in het lichaam.
  • Slapeloosheid verminderen: het kan helpen om het slaappatroon te verbeteren door het masseren van zones op de voeten die in relatie staan met het zenuwstelsel en het slaappatroon.
  • Emotionele onbalans verminderen: voetreflex kan helpen om emotionele onbalans te verminderen door het masseren van de zones van emotionele en mentale gezondheid.
  • Verbetering van de bloedcirculatie: het kan helpen om de bloedcirculatie te verbeteren door het masseren van zones die in verband staan met het circulatiesysteem.
  • Verbetering van het immuunsysteem: het kan helpen om het immuunsysteem te versterken door het masseren van alle zones op de voeten die in relatie staan met het immuunsysteem.

Voetreflex bij Praktijk Karen Balk

Mijn werkwijze kan variëren afhankelijk van de specifieke behoefte(s) van de cliënt. Over het algemeen gezien zal een eerste voetreflex afspraak er als volgt uitzien:

1. We bespreken de gezondheidshistorie, klachten en doelen van de behandeling.

2. Je gaat liggen op de comfortabele behandeltafel.

3. Ik zal vervolgens de voeten en benen masseren, met speciale aandacht voor de zones die in relatie staan met jouw specifieke klachten en doelen.

4. Een eerste afspraak duurt meestal rond de 90 minuten.

5. Na afloop van de massage bespreken we de (eventuele) vervolgbehandelingen.

 

Neem bij vragen gerust contact op of maak een afspraak!

 

Bron: RBCZ – Reflexzonetherapie 

Over Karen

Praktijk Karen Balk NEI Voetreflex Access Bars

Een klacht is een signaal van je lichaam. Ontdek wat het je wil vertellen en laat het daarna los!

Gerelateerde artikelen

Het effect van emoties op onze gezondheid

Het effect van emoties op onze gezondheid

De TCM, de traditionele Chinese geneeskunde heeft als uitgangspunt dat je fysieke gezondheid niet los gezien kan worden van je emoties. Deze emoties beïnvloeden de Qi (levensenergie) en de organen. De kunst is om alle emoties in balans te houden zodat je levensenergie vrij door je lichaam kan stromen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin